Wie ben ik?

Hoi! Mijn naam is Lydia de Been

Ik ben logopedist & dyslexiebehandelaar en tevens praktijkeigenaar van Logopedie & Dyslexie de Been.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Inmiddels heb ik ruime ervaring als logopedist in een vrije vestiging. Mijn specialisaties en affiniteit liggen op het gebied van (jonge) (meertalige) kinderen met (ernstige) spraak- en/of taalontwikkelingsstoornissen en kinderen met ernstige fonologische verwerkingsproblemen waardoor het lees- en spellingsproces op school moeizaam verloopt. Hiervoor heb ik diverse cursussen gevolgd. Ook het behandelen van afwijkende en/of verkeerde mondgewoonten is voor mij geen onbekend terrein. 

Het vak logopedie draag ik met passie uit. Om deze reden ben ik vanaf maart 2015 gestart als praktijkondersteuner voor logopedisten en freelance docent met als doel logopedisten te ontlasten in hun administratieve werkzaamheden zodat de cliënt centraal blijft staan tijdens de behandeling. Tevens geef ik scholingen aan o.a. onderwijsprofessionals en medisch specialisten over het vak logopedie, taalontwikkelingsstoornissen (TOS) en dyslexie (zie L.O.L.).

Daarnaast ben ik een trotse mama van een lieve zoon en woon ik samen met mijn partner die net als ik werkzaam is in het Hart van Brabant, Breda. Hij als wijkagent en ik als paramedicus; twee verschillende werelden, maar toch samen één. Zodra er Latin muziek aan staat dan gaan de voeten van de vloer, want dansen daar ben ik dol op. Tevens hou ik van tennissen en vind ik het heerlijk om te fietsen en te wandelen.

praktijkruimte-logopedie-dyslexie-de-been2

“Kinderen leren bij Logopedie & Dyslexie de Been op een praktische, spelende wijze hun doelen te behalen door middel van spel en beweging af te wisselen met een werkje aan tafel. In samenwerking met ouders, leerkracht en diverse andere disciplines zorg ik ervoor dat het beste uit het kind wordt gehaald zodat het met een sterk en zelfverzekerd gevoel de praktijk verlaat.”

Logopedie & Dyslexie de Been is:

Visie

Bij Logopedie & Dyslexie de Been leert uw kind op een leuke, spelende en praktische wijze communiceren, lezen en/of spellen. Hierbij worden ouder(s)/verzorger(s), school en indien nodig andere disciplines nauw betrokken in het behandelproces. Samen zorgen we ervoor dat uw kind weer in zijn kracht komt te staan. Dit geheel op eigen tempo. Elk kind en ouder(s)/verzorger(s) krijgen de hulp daar waar het nodig is.

foto praktisch leren jongen in het zand visie

Spraak, taal, lezen en spellen leer je niet vanzelf, maar door te voelen, te beleven, te oefenen, maar vooral door het leren hierin plezier te hebben. Dit doen we met elkaar. Samen staan we sterk!

foto bij weer in je kracht

Bij Logopedie & Dyslexie de Been:

Logopedie & Dyslexie de Been is de leukste logopedie & dyslexiepraktijk van Breda.